top of page

Kako započeti psihoterapiju?

Updated: Jan 11, 2019

Pre svega, čestitam vam na odluci da napravite prvi korak ka psihoterapiji! U ovom tekstu objasniću vam kako početak izgleda i šta možete očekivati.

Kada zakazujete prvu seansu možete to uraditi online i tada ću vas kontaktirati putem mejla kako bih potvrdila zakazan termin. Osim toga, možete mi se direktno javiti putem telefona ili emaila. Tada ćemo se dogovoriti i oko cene seanse.


“O čemu biste želeli da govorite?” jedno je od mojih prvih pitanja. Kao terapeut otvorena sam da čujem sve što mi želite reći, bilo da se radi o fizičkom, mentalnom, emotivnom zdravlju ili poteškoći. Ili o bilo čemu drugome što je važno za vas.


Tokom prve seanse govorićemo o poverljivosti terapijskog procesa i odgovoriću vam na sva pitanja ili nedoumice koje imate.


Očekujem da me pitate šta god želite da znate o mom načinu rada. Pitanja mogu da se tiču na primer: Kako će izgledati terapijski proces? Koliko dugo će trajati? Kako ću znati da je terapija završne?


Naravno, važan deo prve seanse tiče se pitanja da li vam odgovara moj pristup i način rada. Pronalaženje pravog terapeuta suštinski je važno i poverenje je ključna stvar.


Na kraju prve seanse, ako odlučimo da je za vas korisno da počnete sa psihoterapijom, takođe se dogovaramo koliko često želite da imate psihoterapiju. Obično to je jedna seansa nedeljno od sat vremena.


Trajanje terapije je individualna stvar. Može da bude kratkoročna, par meseci ili par seansi, ili duža, zavisi kroz šta prolazite i šta želite da postignete.


Tokom vaše druge seanse, vi ćete odlučiti šta su vaši prioriteti i na čemu želite da radite na terapiji. Čim postavite terapijske ciljeve, možemo početi da radimo na njima.

 

Ako imate bilo kakva pitanje možete me slobodno kontaktirati.

162 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page